Hvem er jeg?

Jeg hedder Mie, er 38 år gammel og mor til 2 drenge på 5 og 14 år.

Jeg er uddannet klinisk kostvejleder ved Kostakademiet på Hover Sundhedshøjskole, hvor man gennem deres uddannelse, bliver dygtig nok til at kunne indgå i det danske sundhedsvæsen.

Uddannelsen tager 2,5 år. Der undervises i kosten og dens betydning for vores krop og helbred. Dette ud fra et funktionel medicin princip.

Desuden undervises der også i coaching og jeg har eksamen i anatomi, fysiologi og sygdomslære Se uddannelsesbevis her.

Jeg arbejder derfor ud fra en holistisk tilgang, hvor symptomer og sygdomme ofte er kroppens måde, at fortælle dig at noget ikke er i balance. Symptomer kan være både fysisk og psykisk

Mine grunde til at uddanne mig indenfor kosten var mange. Dels tog jeg i forbindelse med min første graviditet 30 kg på – tabte egentlig de fleste hurtigt igen – men ikke på nogen sund måde. De sidste kilo var svære og jeg følte ikke, at min krop fungerede som jeg ønskede. Jeg var også ude for en ulykke da jeg var 26 år hvor jeg fik en diskusprolaps, slidgigt og smerter – og en lang periode på smertestillende fulgte derefter, hvor jeg til sidst fik mavesår.

Oveni- var jeg alene mor til en 2 årig og med en uvis fremtid – ikke kun i forhold til mit helbred – men jeg kunne heller ikke komme tilbage til mit arbejde.

Jeg var ikke glad og kunne ikke se mig selv i det liv og da Kommunen ville indstille mig til førtidspension – måtte jeg gøre noget – og det gjorde jeg – selvom det tog tid!

Min første revalidering mislykkedes og jeg måtte tage smertestillende for at kunne træne – men jeg accepterede, at det ville tage tid og at jeg hellere ville forsøge, end at leve det liv jeg havde i udsigt – for det ville ikke fungere for mig

Min næste revalidering var til kostvejleder – det kunne jeg tage som fjernstudie – og det er det bedste jeg har gjort! Her lærte jeg, hvordan kost og livsstil har betydning for en sund krop i balance – at sygdomme og symptomer ofte er kroppens måde at fortælle dig, at noget ikke er som det skal være.

Jeg har stadig mange begrænsninger og må tage smertestillende ved behov – men jeg lytter til min krop nu – og det gør, at jeg f.eks. mod al forventning kan løbe og jeg er rigtig glad for mine gåture og det vælger jeg, at se det positive i.

I dag er jeg 38 år, mor til 2 skønne drenge og har en sundere krop end jeg nogensinde har haft – og så arbejder jeg med det, jeg elsker og som giver rigtig meget mening for mig – at hjælpe andre til en sundere livsstil som de kan se sig selv i – og til at blive en sundere og gladere udgave af sig selv

Jeg synes det er vigtigt, at have fokus på, hvad kroppen fortæller dig, på løsninger og muligheder – fremfor begrænsninger og jeg brænder for at hjælpe andre til et bedre velbefindende.

At finde sig selv og sin egen balance i kosten og en sund livsstil, er en investering i dit liv og din fremtid som kan tage tid – men det kan helt sikkert bidrage til et bedre velbefindende og et bedre helbred.

Som kostvejleder tilbyder jeg altid en gratis uforpligtende samtale. Du er også meget velkommen til at sende mig en mail.

Mie May Kristensen - Certificeret kostvejleder