Vegetarisk og vegansk mad

Er du blevet interesseret i, hvad en mere plantebaseret kost kan gøre for dig og dit helbred? Måske er du blevet opmærksom på mere dyrevelfærd eller hvad det at vælge plantebaseret kan gøre for vores miljø? Vil du gerne prøve at indføre en eller flere kødfrie dage?

Hvorfor vælge mere plantebaseret mad?

Den plantebaserede kost vinder også frem i Danmark – og det er ikke uden grund.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser mere plantebaseret og flere og flere bliver opmærksomme på, hvad den plantebaserede kost, ikke kun kan gøre for vores helbred, men også for vores miljø og at vi som mennesker ikke behøver at spise animalsk – og slet ikke kød fra de firbenede.

Vi kan opnå større sundhed ved at vælge en mere plantebaseret kost og det er absolut muligt, at få de rigtige næringsstoffer gennem en kost, hvor der er mere fokus på det plantebaserede, som smager super godt – og hvor du med stor sandsynlighed næppe vil savne kødet.

Vidste du, at WHO har kød fra de firbenede – herunder især forarbejdet kød som nr. 1 på listen over kræftfremkaldende stoffer?

Og ved at vælge en mere plantebaseret kost – så mindsker du din risiko for blandt andet diabetes, hjerte-kar sygdomme, forhøjet blodtryk og kolesterol , overvægt og nogle former for kræft? Der er masser af fordele – ikke kun for dig – men også for vores miljø og for visse dyr.

Jeg kan hjælpe dig med at blive klogere på den plantebaserede verden og give dig lækre opskrifter og tip og råd til at skifte kødet ud- især fra de firbenede – om det så blot er enkelt dag i ugen, til inspiration eller hvis du helt ønsker at gå i den mere veganske retning – så kan jeg hjælpe dig.